7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Banany w cieście kokosowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

jadłam w restauracji chińskiej banany w cieście kokosowym i to jest potrawa bardzo słodka, dając cynamon można ją "odsłodzić", dla mnie przepis rewelacyjny
~kopao Feb 10, 2011

Jak dla mnie zdecydowanie za słodkie, a nie dawałam nawet cynamonu... :/
Irokezik91 Aug 17, 2010

jadłam w restauracji i wyglądały tak samo jak te na zdjęciu:) chyba taki sam przepis na nie jak ten:)
wegetarianka Dec 6, 2009

Pychotka!!!
To czego ja użyłam to "coconut cream" czyli według mnie śmietanka kokosowa. Zrobiłam bez dosładzania i bez cynamonu, za to z prażonymi płatkami migdałów i z musem z mango. Proste i pyszne, a do tego pięknie pachnie, polecam!
fylwia May 22, 2009

Jeszcze może uzupełnię, że krem kokosowy można czasem otrzymać kupując... mleko kokosowe. Tak tak. Mleko kokosowe ma naturalną tendencję do rozwarstwiania, zwł. jeśli jest chłodno. Na górze puszki/kartonika zbiera się krem, na dole "woda". Kiedy pojemniczek stoi w sklepie, mleko kokosowe na pewno zdążyło się już rozwarstwić. Jeśli po otworzeniu nie jest wystarczająco rozdzielone, wystarczy je po otworzeniu wstawić do lodówki i poczekać aż się schłodzi. Wtedy bez problemu zdejmiemy krem.
Kuna Aug 14, 2007

Diana, proszę... napisałam w jaki sposób można zastąpić krem kokosowy. poza tym można go dostać dokładnie w taki sam sposób jak mleko kokosowe - trzeba poszukać w sklepach. mleko, owszem, jest popularniejsze i łatwiejsze do dostania, ale krem też da się kupić. krem to nic innego, jak zagęszczone mleko.
Kuna Aug 14, 2007

*wziąć
~*Diana Jan 17, 2007

Przepraszam a skad ja mam wziąśc krem kokosowy?
~Diana Jan 15, 2007

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas