7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ach! Prosta i wspaniala zupa z soczewicy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

hm... skoro porcja na 4 osoby, a moje oko da tylko pół szkanki a te 4 osoby się nie pożywią... czy winić przepis? ;)
~madzik May 23, 2011

Generalnie wszystko fajnie, ale ani nie jest napisane ile gotować, żadnych proporcji..Wydaje mi się, że jeśli jest to przepis to powinno się takich informacji udzielić ; )
fallen02 Apr 17, 2011

Czy ktoś może mi podać przybliżone/stosunkowe proporcje wody do soczewicy? Jakoś nie ufam swemu "oku" :P Z góry dziękuję!
~Kasia Mar 20, 2011

Jedna z moich ulubionych potraw od kilka lat. Bardzo smaczna, prosta i szybka zupa.
skyscraper Oct 12, 2010

u mnie byla z ziemniakami bez buleczki i tez pyszna
katikity Oct 11, 2010

Świetna! :)
Agatok Aug 16, 2010

Ja robiłam z jogurtem naturalnym:) ze śmietaną chyba też mogłoby być, chociaż tej wersji jeszcze nie próbowałam.
sunflower_ren May 3, 2010

A zamiast jogurtu śmietankowego, moze bys smietana? Albo jogurt naturalny?
~Kaka May 3, 2010

O tak - trudno sobie wyobrazić danie prostsze do przyrządzenia. Skorzystałam ze wskazówki Malade i dodałam koncentratu pomidorowego. I to był bardzo dobry krok.
kruszonka Mar 26, 2010

Robiłam ją już wiele razy, jedna z moich ulubionych zup:)
sunflower_ren Jan 14, 2010

Zupka pycha, choć zrobiłam ją z innymi ziołami (zioła prowansalskie) !!!!!
Szczególnie cieszy mnie, że smakowała też mojej 16miesięcznej córeczce ;)
magi104 Dec 17, 2009

No tak ;)
Przepraszam.
MacLean Sep 6, 2009

MacLean - warto zajrzeć do słownika zanim palnie się taką gafę. ;)
"zwarzyć się - zepsuć się wskutek gotowania"
Alv Sep 6, 2009

Zupa nie może się "zwarzyć". Zważyć owszem, ale na to doskonały patent podał Zabrzanin.
MacLean Sep 6, 2009

bardzo smaczna zupa. ja dodaje jeszcze 2 lyzki koncentratu pomidorowego i jest tez rewelacyjna. trzeba tylko uwazac zeby nie przesolic
malade May 13, 2009

Jeśli zwarzyła Ci się zupa po dodaniu jogurtu, to jest bardzo prosty sposób - trzeba do jogurtu dodać mąki (np. pół łyżki na mały pojemnik - na 99,99 % powinno zadziałać.
zabrzanin Feb 18, 2009

uważam że zupa jest pyszna bez jogurtu nic nie trzeba dodawac(po dodaniu zupa mi się zwarzyła)
sarabi Nov 19, 2008

Taka zupa moze byc z warzywami startymi lub w calosci, jak marchew, seler, dla mnie obowiazkowo z majerankiem, nie musi byc wcale jogurtu ani smietany, bo i tak jest pyszna, a szczegolnie z tej pomaranczowej soczewicy. Mozna tez dodac troche tej zdrowszej przyprawy do zup, tej bez glutaminianu sodu, BRAGG(liquid aminos), a na koniec lyzke extra virgin olive oil (first cold press), nie zagotowywac. Pycha!!!
~tita Mar 14, 2008

ja dodałem jeszcze dwie kostki warzywne i zamiast jogurtu śmietane kremową i rewelacja!!!!
~kuba Feb 14, 2008

a ostatnio ugotowalam z rokpolem... i tez byla pyszna :)
~ogia Nov 26, 2006

Zupe ugotuje jutro- ale dopisek autora o trzeciej miseczce juz z bułka absolutnie przekonuje mnie o doskonalości zupki!
Pozdrawiam
~winniczek Nov 23, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas