7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Bób - jak gotować, do czego wykorzystać- Komentarze do przepisu -
Dzięki Luna. Zjadłam go, był całkiem smaczny i co najważniejsze nic mi po nim nie było :)
lagatta Aug 12, 2013
Bób generalnie ma swój charakterystyczny zapach... jak kalafior czy kapusta... więc nie wiem, czy to to. Jednym śmierdzi, inni prawie nie czują ;) Jeśli kupiłaś jasnozielony lub biały, bez plam i bez śluzu (jak był ciemniejszy, to mógł być dobry, ale po prostu utleniony), to powinien być świeży, a przynajmniej niezepsuty.
Luna7 Jul 17, 2013
Pomocy! Mój bób strasznie śmierdział jak go otworzyłam i podczas gotowania :/ Tzn. że się zepsuł? Czy może bób tak po prostu ma? Nie wiem czy mogę go jeść czy się przypadkiem nie zatruję? Proszę napiszcie, bo to mój pierwszy raz z bobem.
lagatta Jul 17, 2013
Radek gotował 10 min i boby były zajebiste :p
~bup Jun 27, 2012
bób na parze został zrobiony, jest świetny. z jednym tylko minusem - jak go posolić?
sonnentau Aug 21, 2011
Dość logicznie - przy 100 st.C woda paruje, z czego wynika, że para ma wyższą temperaturę niż woda - tadam! :) Z tym, że nie wszystko tak fajnie gotuje się na parze. Znaczy gotuje się fajnie, ale np. żółta fasolka szparagowa robi się dość szybko taka szarawa w odcieniu. Dla nas robię więc fasolkę na parze, a dla gości z wody :)
patrycccja Jul 14, 2011
Udało się ugotować na parze:) miałam wrażenie, że gotował się krócej niż w wodzie.
~JuLi Jul 14, 2011
Czy ktoś próbował gotować bób na parze? Jest to możliwe?
~JuLi Jun 30, 2011
do gotowania jeszcze łyzeczka cukru najpierw, daje extra posmak
~indi Jun 23, 2011
pycha
~Irminka Jul 14, 2010
Bobek to mistrzowskie jedzonko :D Miauuuuu!!
~Ciciuszek Jul 6, 2010
swietny przepis .polecam ;))
~kaja Jul 5, 2010
Do bobu obowiązkowo majeranek!!!!
~ugibugi Jul 9, 2008
a ja myślę że rozbieżności w czasie mogą wynikać z tego, że jedni wrzucają bób na wrzątek, a inni do zimnej wody i dopiero wstawiają na gaz. ja, jak widać z przepisu, stosuję drugi sposób - raczej z nawyku, bo nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. ma?
Kuna Aug 9, 2007
Osobiście nastawiam na gotowanie, solę i uciekam przed komputer :D Co jakis czas sprawdzam czy jest juz miękkie i pilnuje, żeby woda nie wyparowała ^^
~Nantosvelta Jul 29, 2007
ile minut na gotowanie?? to chyba jakaś pomyłka..ja młody bób gotuje kilka minut,po kilkunastu nic by z niego nie zostalo!! No ewentualnie zielona maź ;)
~zebra Aug 10, 2006 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Beri Sep 15, 2013