7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Galaretka z herbaty malinowej z arbuzem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Warto dowiedzieć się o www.przyslijprzepis.pl/artykul/slowo-klucz-pektyna :)
albert222 Sep 12, 2016

można z powodzeniem wykorzystać TAPIOKĘ (dostępny granulat lub proszek - stosować zgodnie z "instrukcją" na opakowaniu)- polecam!
~aguita Mar 3, 2006

agar, kochani! po co jakieś trucizny żelujące, albo nie daj boże wieprzowe...
~daffnia Feb 20, 2006

czy na żelatynie to nie wiem, ale jest konserwowany chemicznie (bodajże benzoesanem sodu) - ładne mi "zdrowe" przetworki domowe! z tego co wiem to na rynku jest inny cukier żelujący (chyba diamant) bez konserwantów, ale też nie wiem czy nie na żelatynie. ja tam mam inne sposoby - stricte wegańskie na galaretki i przetwory, bez chemi.
~kgp Aug 23, 2004

hmmmmm. mogę jeszcze sprawdzić, ale wydawało mi się, że to żelfix sprawdzaliśmy na zlocie w toruniu i przeszedł. andy, ty powinienes najlepiej pamiętać, bo to dla ciebie wybieraliśmy.
patrycccja Nov 26, 2000

czy Żelfix nie jest na żelatynie?
~greta@poczta.fm Nov 25, 2000

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas