7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupa cebulowa na winie

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zupa wyszła pyszna (: ale ja proponuję dawać max. 2 łyżki mąki, bo inaczej robi się bardzo gęsta i trzeba uważać, by nie przypalić.
Kallye Dec 25, 2013

dla mnie zupa jest przepyszna, wychodzi rewelacyjnie. raz zrobilam ja z winem chablis (normalnie kupuje jakies wino wytrawne w lidlu) i była jeszcze smaczniejsza niż
~agnieszka_ł Mar 5, 2013


Moja pierwsza zupa cebulowa - wyszła pyszna, mimo że przepisowi brakuje nieco precyzyjności :) Później dowiedziałam się, że robiąc francuską zupę cebulową należy cebulę nie tylko podsmażyć (a właściwie poddusić), ale skarmelizować. Ten proces trwa dłuuuuugo - 20, a nawet 30 minut! Cebula ma być w efekcie brązowa (choć nie przypalona). Ale przede wszystkim chodzi o smak. Skarmelizowana cebula jest słodkawa i aromatyczna. Reszta przepisu bez zmian :)
patrycccja Apr 14, 2012

a ja trochę zmodyfikowałam proporcję i nie dodałam tymianku (nie cierpię go) i i tak wyszło wyśmienicie, mmmm. dziękuję za przepis :)
~dotitowa Aug 5, 2010

Z ziołami dodanymi na stałe też jest bardzo dobra. A ogólnie smakuje wyśmienicie.
Pączek_w_maśle Jul 9, 2008

francuzi maja niektóre zioła w takich woreczkach, jak my herbatę ;)
więc najlepszą opcją byłby woreczek, bo zupa ma nasiąknąć tylko ich smakiem- dodanie pod koniec nie spełni tej funkcji...
autor anonimowy Apr 25, 2007

Dzięki za przepis. Mam pytanie odnośnie "wyjmowania" później tych ziół. Ja mam je w stanie "sproszkowanym", czyli jak, wkładam je np. do jakiegoś lnianego woreczka, żeby je później wyjąć, czy też lepiej dodać pod sam koniec i już je tam zostawić?
~Aneta Apr 20, 2007

pyszna :) robimy rzadko jako bardziej krolewska czesc kuchni, tzw. rarytas ;)
~lubna Feb 27, 2006

pycha! :) bede robic czesciej! :)
~Alexa Jul 29, 2005

Zrobilam wedlug przepisu - jest pyszna.Dzisiaj tez ja jadlam na obiad:)
~zuza Mar 22, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas