7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Rodzynkowiec (ciasto rodzynkowe)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Co do drozdzowych, to nie wyjmuje ich od razu z piekarnika, tylko czekam by doszlo do siebie z 10 minut, dopiero potem wyjmuje i czeka sobie w formie z 30 minut. Wtedy ciasto mi nie opada :)Ale moze to zalezy od piekarnika.
~Silverka Jul 4, 2010

coraz lepiej mi wychodzi :) i tylko mi opada pod koniec pieczenia.... podobno drozdzowe wcale ne jest takie latwe do zrobienia.

a zeby bylo weganskie, to uzywam oleju zamiast masla (mniej niz 1/2 szklanki, ale ciut wiecej niz 1/3). i slodu zamiast cukru lub miodu - i rowniez nieco zmniejszam ilosc, bo dla mnie slodyxze nie moga byc za slodkie ;)

mniam mniam :) ruda ma fajne przepisy - mozna je wyprobowywac w ciemno :)
patrycccja Mar 6, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas