7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kutia

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

dodaję czasem też do kutii coś zamiast śmietanki z przepisów nie wegańskich, i to może być śmietanka kokosowa, sojowa, albo mleczko kokosowe, albo jakiekolwiek mleczko gęste zbożowe lub orzechowe, nasionkowe, to nie jest koniczne ale wzbogaca smak
rzeczywiście kutii nie da się długo przechowywać, kwaśnieje szybko po dwóch dniach może już być niedobra, proponuję robić mało, albo zapraszać dużó gości
a no i dodaję jeszcze daktyle i/lub figi
-K2- Dec 23, 2010

hmmm mniej więcej na ile to osób?
Irokezik91 Dec 22, 2010

Ja kupuje od wielu lat pszenicę juz obraną z łusek, a teraz na bazarach jest napis "kutia" na pszenicy na kutię. Gotuje się ok. pół godziny, mozna zostawic w garnku na ok. 2 godziny, reszta wody wsiąknie. Zgadza się jednak, że smak kutii jest lepszy, jeśli się przyrządzi pszenicę, jak w przepisie.
~Izka Sep 13, 2004

przeczytaj dokladnie sklad: "w wersji wegańskiej zamiast miodu i cukru użyć słodu" :)
patrycccja Dec 16, 2003

czy zawartosc miodu nie powoduje, ze nie jest to jednak dieta "Veganska" ?
~pawel Dec 15, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas