7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Polskie gomasio (z siemienia lnianego)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


zrobiłam i użyłam dziś zamiast samej soli, na kanapkach. bardzo smaczne, lecz siemię uprażone i rozgniecione ma taki charakterystyczny morski (żeby nie powiedzieć, że rybi) zapach... chyba warto wrzucić trochę sezamu :D
majczi 2015-06-17 19:16:57.694

Zrobiłam według modyfikacji podanych przez Pepe: pomieszałam siemię lniane z sezamem, a sól dałam w proporcji 1:12. Wyszło baaardzo smaczne! :D
Irokezik91 2010-10-02 00:31:05.843

Znam też pewne "modyfikacje" ;)
-może być 6 do 12 części lnu na 1 część soli
-można mieszać siemię lniane z sezamem, np. pół na pół
-można: uprażyć - zemleć lekko - znów chwilę prażyć - zemleć na drobno
Pozdrawiam
/na chlebie z masłem rzeczywiście jest pyszne :)/
~Pepe 2009-06-19 21:00:02.059

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas