7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

A może warzywny ryż curry?

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Lena, nikt nie powiedział że to ma być oliwa extra vergine... Gorsze gatunki (rafinowane) nadają się do smażenia, zwł. takiego krótkotrwałego.
patrycccja 2010-06-11 18:10:30.632

Oliwa po podgrzaniu jest rakotwórcza... zdrowiej dodac olej np. słonecznikowy
~Lena 2010-06-09 21:23:10.719

W sezonie mrozonki sa bez sensu ale teraz zima jak najbardziej sie przydaja.Suchy ryz faktycznie moze sie znudzic,zreszta jego smak sam w sobie jest malo wysublimowany a sposobow zeby go uatrakcyjnic smakowo jest 100lub wiecej.Generalnie na poczatek podsmazamy cebule a potem dodajemy.... co komu w duszy gra:)))+przyprawy
~milka1 2005-01-06 00:00:00.0

dzięki Wolf! (i ewelka)!!!!!!!!!!!!
~morelf@poczta.fm 2004-06-23 00:00:00.0

bardziej orientalnego smaku nabiera, gdy doda się do tego trochę rodzynek, jabłko, pomarańczę, suszone śliwki, wiórki kokosowe- fajnie komponuje się z curry, ale to oczywiście, jak ktoś lubi kuchnię indyjską. mój tata tak robi i jest MNIAM!!!!!!
~ewelka 2004-05-21 00:00:00.0

mniam :D tylko niepotrzebnie dodawałam piepsz...
~me 2004-01-30 00:00:00.0

Ja wole robic to troche inaczej: mrozonka Leczo lub Paprykarz, poza tym dodaje troche swiezych warzyw: zaczynam od usmazenia 2-3 cebul, potem wrzucam mrozonke i curry (duzo, conajmniej 1/3 torebki), smaze to z minute na duzym ogniu (ciagle mieszajac),zmniejszam troche ogien, dodaje ze 2 pokrojone w polplasterki marchewki i ze 3 pokrojone w kostke (o boku ok. 1,5 cm) ziemniaki, zalewam mala iloscia wody i sole. Jak ziemniaki sa miekkie dodaje troszeczke koncentratu pom., gotuje kolejna minute-dwie, mozna ew. zagescic maka rozrobiona w wodzie i potrawa gotowa. Doswiadczenie (subiektywne rzecz jasna) wskazuje, ze ani bialy ryz, ani kasze czy makaron nie smakuja z tym daniem tak dobrze jak ryz brazowy.
No a w sezonie oczywiscie zadnych mrozonek - zamiast tego bierzemy cukinie, papryke, fasolke szparagowa i co tam nam jeszcze przyjdzie do glowy i dalej postepujemy tak samo jak przy uzyciu mrozonki (oczywiscie zamiast koncentratu tez dajemy swieze pomidory), na talerzu posypujemy natka pietruszki i... jedzie sie! :)
~Wolf 2004-01-20 00:00:00.0

też znałem to wcześniej.
Pyszne:)
~gRim 2004-01-08 00:00:00.0

do wielu spraw każdy człowiek dochodzi sam.Niezależnie od innych.Trudno,żeby XgadzikX wertował książki kucharskie i sprawdzał,czy ktoś aby nie ma praw autorskich do takiego,czy innego przepisu;)Moim zdaniem sarkazm Sofixa jest nie na miejscu:P
~geloryb 2003-12-01 00:00:00.0

zgadzam sie z przedmowca, szczerze mowiac oczekiwalem potrawy ze swiezych warzyw, w zimie mozna zyc na mrozonkach, ale w lecie przeciez szkoda
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

I to niby Twój przepis? Gro ludzi na świecie jak tylko dorwie mrożonkę warzywną, to wrzuca ją na patelnię, bo zazwyczaj temu one służą, i (co jest niesamowite...) dodają do niej także ryż i przyprawy...
Jak widzę nie dla każdego jest to oczywiste.
~Sofix! 2003-06-15 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas