7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto włoskie

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Robiłam kiedyś podobne ciasto, ale wydaje mi się, że dodawałam jeszcze jajka. Ponadto, jak radzi "roslina", pokrojone w kostkę jabłka z bakaliami i cukrem wkładałam do lodówki na ok.1/2 - 1 godziny; puszczały wówczas sok i rzeczywiście nie trzeba dodawać wody. Cukru też dawałam mniej, ale nie pamiętam dokładnie przepisu.
Jako bakalie stosowałam nie tylko orzechy i rodzynki, ale również nasiona dyni, słonecznika, migdały i.. co było na półce. Chyba trzeba odświeżyć przepis i poeksperymentować znowu. To ciasto było takie dobre...
Dana Nov 23, 2011

Niestety nie mogę zgodzić się z tym, że udaje się ZAWSZE, bo właśnie wyjęłam z piekarnika kluchę..., no i cukru jak na moje gusta jest w przepisie za dużo.
~magda r Jun 1, 2008

Wody nie trzeba dodawać, wystarczy wilgoć z jabłek. Zapewniam Was jakem Deuter :)
~Deuter Dec 9, 2006

A ja bym dodała wodę i olej, jak we wszystkich wegańskich przepisach...;)
~roslina Nov 21, 2006

tak bez wody? nie jestem przekonany czy jak wymieszam wszystko na sucho to coś z tego wyjdzie jadalnego...
~p Nov 21, 2006

znalam ten wypiek w wersji jajecznej. Moja babcia dawala 1/3 jabuszek kwaskowatych a reszte slodkich -tak dla kontrastu :) polecam wlozyc na pare godzin do lodowki jabka + bakalie + przyprawy zeby sie przegryzlo. Smacznego!
~klisza Nov 7, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas