7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kartofel zalat cateriny

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Kolejny genialny przepis!
Dana Mar 26, 2011

Dla mnie przepis bomba-
Bedzie doskonalym zastoswaniem dla kielkow, ktore produkuje masowo z naczynia do kielkowania ktore dostalam ostatnio w prezencie.
Tylka ta moja slabosc do majonezu....... ech
~asik May 11, 2005

już mówię. Suszone owoce lubią brązowieć, a ponieważ specjaliści od marketingu uznali to za nieestetyczne, owoce się wybiela dwutlenkiem siarki (chyba). A to powoduje różne nieprzyjemne sprawy, od alergii do wad genetycznych u Twoich dzieci (gdybyś kiedyś zdecydowała że chcesz je mieć). Takie owoce oznacza się "Produkt wybielany SO2" albo "Produkt konserwowany chemicznie, przed spożycie namoczyć w wodzie". Oczywiście taka informacja zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli producenta - nie musi on/ona wcale tego zaznaczyć na opakowaniu. W tej chwili większość dostępnych w handlu owoców jest siarkowana (i nasączana jakimś tam związkiem gliceryny, żeby nie wysychały). Dlatego polecam np. bakalie z firm Futuro (droższe) i Bionica (tańsze).
qrczaque Apr 16, 2003

No comments. Jeść! Na przystawkę, na obiad, na śniadanie (to drugie...), na pikniq, na grylu na innym barbecue, no gdzie się da."

Rany, niby taki qrczaque, a patrzcie jaki despotyczny ;))
OK, OK, zaraz po powrocie z pracy zrobię, obiecuję. Tylko jogurt zastąpię winegretem.
Zastanawiam się tylko nad rodzynkami - nigdy nie spotkałam się z siarkowanymi. Co to jest?
Pozdrowienia
Kim
kimberlit Mar 7, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas