7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Grzanki / bułeczki czosnkowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ludzie. Co się tak burzycie w związku z tym że nie wegańska? Skoro jest napisne "rodzaj diety: lakto-wege" czyli lakto-wegetarianin. Czyli je i masełko i mleczko...
~Shoopiltee Apr 29, 2010

Mam trochę inny wariant, moim zdaniem mniej kłopotliwy: obrane ząbki czosnku nadkrajamy z jednej strony w kratkę (czyli robimy "pędzelek"), a potem wcieramy to w gorącą grzankę. Pyszne i smak nie jest tak intensywny jak w przypadku smarowanego czosnku.
~Arael Sep 18, 2007

Pyszności
~^,_,^ Feb 28, 2004

PO prostu smakowite...
~Kaśka Feb 7, 2004

ja dopiero co przechodzę na diete wegetariańską i bylabym wdzięczna za kilka wskazowek, porad, zasad.

przepis przed chwilą skonsumowalam-mniam!!polecam, można dodac też pieprzu ziołowego
~kaszkamanna Nov 3, 2003

myślę że nie które osoby za bardzo skrytykowały ten przepis myśle że przepis jest super ja osobiśćie juz go sprawdziłam i zdobył 1 miejsce w domu i kuchni dziękuje za przepis
~kira Oct 4, 2002

hm, zastanawiam sie wlasnie co tez sie dodaje do roznych rodzajow pieczywa...
tzn. i tak nie przepadam za pieczywem, a juz zwl. za bialym, ale zawsze lepiej wiedziec niz nie wiedziec :)
w kazdym badz razie ostatnio w ulotce provamelu. i tam, w e wskazówkach dla ludzi uczulonych na mleko krowie, na liście tego, czego nie powinno sie jeść są: chleb mleczny, pieczywa z rodzynkami, pieczywo kanapkowe, bułeczki... i co o tym myśleć?

a! tak wogole to zadne sklepowe pieczywo nie jest zapewne nie tylko weganskie ale i wegetarianskie. dodaje sie przeciez cysteine.
patrycccja Apr 24, 2001

Niezły przepis jak większość, tylko te kajzerki... czy naprawdę myślicie, że to wegański produkt?
~Szymek Apr 23, 2001

jeszcze raz ci powtarzam: masło może być roślinne. prosze, zrozum to wreszcie. a jesli chcesz o tym podyskutować, podaj adres lub napisz do mnie na priv.
co do żóltego sera, to nie jest on koniecznym składnikiem. możliwość jego dodania została opisana we wskazówkach, a nie składzie. jednak, żeby wszystko bylo juz ścisłe, dodałam stosowną uwagę. mam nadzieję, że to cie usatysfakcjonuje.
patrycccja Jan 12, 2001

weganie... a masełko to co?
a serek żółty to z czego, hmmm...?
autor anonimowy Jan 11, 2001

mniam, mniam, pysznosci, pycha!
~lola Dec 16, 2000

Można użyć bułki wrocławskiej, pokrojonej w plastry (nie przecinając dolnej skórki). Środek każdej kromki posamrować roztartym z masłem, solą i pieprzem czosnkiem, po czym owinąć folią aluminiowa i piec w piekarniku ok. 30 min. Pysznie smakuje z sałatkami lub warzywami na gorąco.
~Małgorzata Kalinowska Dec 13, 2000

Bardzo dobry przepis.
autor anonimowy Sep 18, 2000

a masło roslinne?
autor anonimowy Sep 1, 2000

w przepisie urzyte zostalo maslo
a przeciez weganie nie jedza masla!!!!!!!!
autor anonimowy Aug 26, 2000

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas