7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chutney gruszkowy (do słoików)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Marta, przede wszystkim do dań kuchni indyjskiej. Ale pasuje do różnych rzeczy - do obiadu z ryżem/kaszą i duszonymi lub smażonymi warzywami; do kotletów, zwł.takich delikatniejszych w smaku, a już zwł. do kotletów na bazie ziemniaków lub strączkowców (!); do kanapek z wędzonym lub smakowym tofu lub żółtym serem (zależy czy ktoś ktoś jest weganinem czy nie); moja mama ostatnio jadła kanapki z samym chutneyem zamiast dżemu ;D
patrycccja Oct 5, 2012

A do czego to jeść?
Jakieś wege pomysły na użycie chutneya?
~Marta Oct 4, 2012

Ilość octu jest zbyt duża ponieważ gruszki puszczą sok i trzeba będzie naprawdę długo gotować!!! Ale ogólnie ok:))
~Jakub Micianiec Aug 20, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas