
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Makaron bez wrzenia - sposób gotowania- Komentarze do przepisu -![]() dzikie wino Nov 30, 2012
Wypróbowałam dwa razy na różnych makaronach i dwa razy była to porażka, zarówno w smaku makaronu jak i w dalszych dolegliwościach żołądkowych całej naszej rodziny. Makaron czuć było mąką. Makarony były pełnoziarniste bezjajeczne. Zdecydowanie nie polecam tej metody.
~Dagmara Nov 29, 2012 ![]() ego-in-Arcadia Nov 17, 2011
Na pewno się nadaje - ja zawsze taki robię. Tak czy siak przed odcedzeniem sprawdź czy jest już gotowy - po przegryzieniu nie może być w środku jaśniejszy. Makarony włoskie itp. nie wymagają przy normalnym gotowaniu skrócenia czasu, więc tym sposobem może trzeba go wydłużyć o 1-2 min.
~pat Sep 20, 2010
Czy ten przepis nadaje się dla makaronu (bezjajecznego) z pszenicy durum? on jest taki ciemniejszy i z tego co pamiętam potrzebuje ciutkę dłużej aby się zrobić.. to do spaghetti :]
~Hubert Sep 19, 2010 ![]() paint_red Jun 23, 2010 ![]() patrycccja Apr 16, 2009
Bardzo dobry sposób: szybko, bez stresu, nie trzeba mieszać, nic się nie przykleja, rozgotowuje itp. Oszczędność energii i zachodu. A czas wydłużył się raptem z 7 minut na 10.
~nidda Jan 27, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
A powyższa metoda gotowania na prawdę bardzo dobrze się sprawdza. Może być bardzo przydatna w sytuacji, gdy będziemy mieli do dyspozycji tylko 1 palnik :)
patrycccja Nov 30, 2012