7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sałatka z cukinii (do słoików)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ASKA, dzięki za radę. Nie pasteryzowałam i pewnie dlatego z mojej cukinii zrobiła się plucha :/
Natka Aug 27, 2010

KISZONA CUKINIE TRZEBA WŁOZYĆ DO SŁOIKA, ZALAĆ TĄ CAŁA ZALEWĄ I PASTERYZOWAĆ 15 MIN- WTEDY NIE BĘDZIE DALEJ FERMENTOWAŁA I UTRZYMA SIĘ DO WIOSNY- TEZ BEDE ROBIĆ
~ASKA Aug 27, 2010

Zrobiłam w zeszłym roku z podobnego przepisu i niestety..mnie nie smakowała..tzn. strasznie miękka się zrobiła. Taka ciapkowata, brrr
W tym roku zrobiłam "na teraz" cukinię, jak ogórki kiszone i w smaku rewelacja!!! Wczoraj spałaszowałam cały słoik na jedno posiedzenie.
Nie wiem tylko, jak zachować cukinię do zimy lub wiosny, żeby nie była nad wyraz miękka. Macie jakieś pomysły?
~Natka Aug 24, 2010

no własnie ją robie to zobaczy się pózniej jak smakuje
~aneta Aug 23, 2010

tego szukałam
~renata Aug 5, 2009

no wreszcie przepis dla mnie.dziękuje, tego szukałam
~euterpe Aug 12, 2007

Nie przepadam co prawda za tą sałatką jako taką, ale po małych "przeróbkach" po prostu uwielbiam. Mieszam ją z jajkami gotowanymi na twardo i pokrojonymi w kostkę, a do tego majonez i niebo w gębie gwarantowane ;-)
~cichy Jul 28, 2004

można dodać zieloną natkę pietruszki i jest pysznym dodatkiem do obiadu. Polecam
~madzia Apr 8, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas