7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Prażone pestki (posypka)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Praktyka warto posłuchać:) To ja jednak będę prażyć nasionka na bieżące zużycie. Dziękuję!
Dana Oct 2, 2012

Jeśli zapasik, to nieduży, na kilka dni, a posypkę najlepiej trzymać w lodówce. Prażąc niszczy się barierę ochronną nasiona i jest ono bardziej podatne na psucie, zwł. jeśli chodzi o jełczenie tłuszczu.
patrycccja Oct 1, 2012

Czy trzeba prażyć na bieżąco, w miarę potrzeby, czy można zrobić zapasik w słoiku? Po takich zachwytach muszę i ja spróbować. Dotychczas stosowałam nasionka wszędzie gdzie się dało, ale nieprażone.
Dana Oct 1, 2012

Ja tez używam do przeróżnych dań - do kanapek akurat jeszcze nigdy ;) Zupy krem to klasyka. Drugie najczęstsze zastosowanie to drugie dania, np. sos z bakłażana, pomidorów i ew. innych warzyw. A do puree jak genialnie pasuje! Palce lizać :)
patrycccja Oct 4, 2010

Ja najpierw wszystko namoczyłam, jak przeschło uprażyłam wszystko osobno na małym ogniu. Wyszło suuuper. :D
Irokezik91 Aug 30, 2010

Nie tylko do kanapek! Do sałatek i zup, zwł. kremów, a także różnie przygotowywanych warzyw - genialne :) O wiele bardziej aromatyczne niż same pestki.
~dynia Sep 2, 2009

ja prażone pestki dodaję prawie wszędzie, najbardziej lubie z makaronem, poza tym pysznie smakują z brokułem, zdrowe to i sycące bardzo :)
~aga Sep 11, 2007

Polecane przy wilgoci w organiżmie ( np. katar, mokry kaszel) ... i bardzo smaczne:))
~Magnolia Jul 4, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas