7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Fenkuł, czyli koper włoski. Pieczony.

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ha, w końcu wyszło i wszystkim smakowało! :) A teraz pare szczegółów, które były dla mnie trochę problematyczne, bo do tej pory z fenkuła robiłam tylko surówkę. W plastry kroi się go wzdłuż, a nie w poprzek. Gotowałam go na parze 5 min., ale to zdecydowanie za krótko, bo później musiałam go piec chyba z 40 min. - sądząc po przepisach w sieci należałoby go gotować 15 albo nawet 20 min. Gotowy fenkuł nie powinien być ani twardawy ani chrupiący, ale też nie ciapowaty - powinien w konsystencji przypominać gotowaną młodą kapustę, choć ta jest oczywiście delikatniejsza :) Aha, i trzeba wybierać młode, ładne fenkuły, inaczej zewnętrzne warstwy będą włókniste. Tyle nauki z pierwszej próby - na pewno jeszcze będę wracać do tego przepisu :)
patrycccja 2009-05-26 13:52:34.395

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas