7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kapusta (z wody) z bułką tartą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Kapusta zwykła biała gotuje sie dluzej od włosiej stąd ten czas a cukier prawdopodobnie do zabicia ewentualnej goryczki, ja dodaje cukru do brukselki (sole po wyjściu z wody) wówczas jest łagodniejsza i smaczniejsza :)
~Ka cha 2015-05-27 14:25:51.936

Nie wiem jak kapusta biała, ale włoska (karbowana) gotowała się na parze 10 min. i była wystarczająco miękka. Do jej krojenia właściwie wystarczyłby widelec. Gotowałam ją przekrojoną nie na pół, tylko w ósemki, ale "przepisowe" 30 min. i tak wydaje się zbyt długim czasem.
Prostota tego przepisu jest zachwycająca :)
patrycccja 2013-01-31 18:25:05.843

A ja podsmażam na patelni, dzisiaj to jadłam, cudny dodatek np. do kotletów sojowych.
~jaja 2012-11-07 17:52:44.177

Kolejne warzywo, które świetnie komponuje się z bułką tartą. W tym roku jadłam pierwszy raz :) Cukier zbędny.
patrycccja 2010-11-16 19:23:27.71

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas