7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chłodnik wiosenny z botwinki z jajkiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Aga,
Cała rzecz w tym, że botwiny nie trzeba gotować a jedynie doprowadzić do zagotowania i na tym koniec. Ja nalewam do garnka około 2cm wody, wrzucam pokrojoną botwinkę. Po chwili pod wpływem temperatury zmniejsza ona swoją objętość podobnie jak szpinak czy szczaw. W momencie wrzenia wyłączam gaz, wciskam sok z połowy cytryny i kolor pozostaje bajecznie buraczkowy.
Pozdrawiam
~igie Jun 1, 2011

Kolor ma taki, że odnoszę nieodparte wrażenie, że ten chłodnik świeci w nocy :D Swoją drogą, nigdy nie udało mi się nawet zbliżyć do podobnego koloru podczas gotowania botwiny. A szkoda, bo moje dziecko pewnie byłoby zachwycone widząc takiego kosmitę na talerzu :D
~Aga Jun 1, 2011

omajgad jaki kosmiczny kolor ;d;d
atom Aug 15, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas