
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Chłodnik wiosenny z botwinki z jajkiemTaki chłodnik znany jest też jako chłodnik litewski.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
|
Podobne wg nazwy:Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiem (bez ograniczeń)Chłodnik z botwinką i kwasem burakowym (lakto-wege) Wiosenne ziemniaczki z jajkiem (ovo-wege) Chłodnik litewski z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege) Botwinka (wegańska) Wiosenna sałatka warzywno-owocowa z jajkiem i fetą (bez ograniczeń) Chłodnik a'la litewski na bulionie, z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik biały (śmietankowy z ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem) (bez ograniczeń) Botwinka różowa wegańska (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Cała rzecz w tym, że botwiny nie trzeba gotować a jedynie doprowadzić do zagotowania i na tym koniec. Ja nalewam do garnka około 2cm wody, wrzucam pokrojoną botwinkę. Po chwili pod wpływem temperatury zmniejsza ona swoją objętość podobnie jak szpinak czy szczaw. W momencie wrzenia wyłączam gaz, wciskam sok z połowy cytryny i kolor pozostaje bajecznie buraczkowy.
Pozdrawiam
~igie Jun 1, 2011