7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotlety z soczewicy, pieczarek i kaszy jęczmiennej

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A i co to znaczy, że na patelni wytworzy się cienka powłoka? Mi się nic takiego nie wytworzyło. Ile czasu powinnam to gotować?
lagatta Dec 11, 2013

Podwoiłam porcję, bo pomyślałam, że co to są 4 kotlety, szkoda czasu i brudzenia naczyń. Tylko, że nie zauważyłam, że w przepisie chodzi o UGOTOWANĄ soczewicę i kaszę jęczmienną. Przez to wyszło mi kotletów jak dla wojska :D Ludzie proszę podawajcie proporcje nieugotowanych składników!
lagatta Dec 11, 2013

bardzo dobry przepis, napewno będzie powtórka :)) zrobiłam z brązowej soczewicy, gdyż ta najlepiej smakuje :) dzięki za pomysł
~Silverka Oct 31, 2010

Nie wiem jak Wam się udaje zrobić kotlety bez jajka bo mnie zawsze się rozlatują a to powoduje, że piją więcej tłuszczu. Przez to nie są aż tak dobre jakby mogły być. Niemniej jednak smakowały mi ale nie wiem czy do nich wrócę.
Vanja86 Oct 16, 2010

wspaniałe, wlaśnie zajadam ;-)
sokovirufka Jun 13, 2010

Zrobiłam jak poprzedniczka - z porem, bardzo dobre wyszły, dodałam jajko bo je jem, i odrobinę mąki z ciecierzycy (zamiast bułki) dla lepszego sklejenia. Przepis na 6!
safiya Feb 27, 2010

Robię podobnie, z brązowej soczewicy (mojej ulubionej), tyle, że po jej ugotowaniu z ziołami dodaję surowe, utarte pieczarki, surowego pora (drobniutko posiekanego), orzechy, bułkę tartą, odrobinę mąki- świetnie pasują do brązowego ryżu i surówki z sałaty lodowej. Albo po prostu następnego dnia na ciemnym pieczywie:)
rubia Jan 1, 2010

palce lizac,dziekuje za koncepcje
~helena Dec 9, 2009

Kotleciki SUPER, i prawda, smakują też mięsożercom, ja obtaczam kotleciki w sezamie :)
A co do kotlecików, nie tylko z soczewicy, moja mięsożerna przyjaciółka podpowiedziała mi, aby do kotlecików dodać 2 - 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego( w zależności od ilości masy na kotlety). Super skleja masę i nie zmienia smaku kotletów. Pewnie już wcześniej ktoś może wpadł na taki pomysł, ale dla tych którzy jeszcze nie wiedzą... mam nadzieje ze sie przyda :)
~beta78 Jun 30, 2007

ja zamiast klasycznej bułki tartej polecam takową własnej roboty, tyle że z ciemnego pieczywa.jest smaczna i wiele zdrowsza niz ta z białego pieczywa, przy okazji są tam wszystkie ziarna i zborza zawarte w chlebie.miele ciemny chleb w blenderze i voila
~maadu Jan 22, 2007

Ja zrobilam z czerwona i byly bardzo dobre ;) dodalam zamiast orzechow sezam. jami-jami :-]
~CiociaSajko Jul 19, 2005

Przyrządziłam kotleciki z wykorzystaniem soczewicy zielonej i wyszły na prawdę pyszne! Smakują nawet nie-wegetarianom.
~Istotka Dec 2, 2004

Jaką soczewice używasz, zieloną czy brązową?
Czerwona mi raczej nie pasuje.
~Kaila Jan 5, 2002

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas