7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pieczone ziemniaki z piekarnika

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Jak się będą za bardzo stykać, to się ugotują a nie upieką. Jeśli chcesz mieć chrupiącą skórkę, to nie kładź ich za ciasno, a najlepiej przemieszaj ze dwa razy podczas pieczenia. Polecam też lekko podgotować ziemniaki zanim się je wstawi do pieca - tak gdzieś 5 minut od momentu zagotowania wody - szybciej się potem robią.
ryfka Aug 2, 2015

a dlaczego ziemniaki nie mogą się stykać?
~roczek Aug 1, 2015

Dobrze dodać troszkę przypraw :)
~Daria Jul 6, 2012

Właśnie będę robiła:)
~Weronika Apr 9, 2012

fajny
~julcis Oct 8, 2010

Żeby ziemniaki wchłaniały mniej tłuszczu, dobrze jest je przed pieczeniem ugotować al'dente. Wchłoną wtedy wodę i na tłuszcz nie zostanie już tyle miejsca:)
rubia Mar 20, 2010

Bez tłuszczu są równie rewelacyjne, a już na pewno bardziej dietetyczne ;-)
devlin Jul 19, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas