7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A czy świadomie się odżywiając zwracacie uwagę na jakość spozywanej wody? Czy montujecie w domu filtry do wody, takie molekularne z naturalną mineralizacją?
~Agata Oct 27, 2016


Bardzo dobre. Zrobiłem z mieszanki mąki wg rady pokonewki, a jako że nie miałem mąki owsianej, to zmieliłem płatki. Wg mnie można spokojnie dać więcej jabłek.
Pączek_w_maśle Oct 19, 2016


Świetne! :) Posypałabym z wierzchu cukrem pudrem, gdybym go miała. Ale polałam troszkę miodem i też było fajno. (wiem, że już nie wegańsko, ale póki co nie jestem)
kasiarka Jun 11, 2011


Przepyszne racuszki! Zrobiłam z proporcji szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki pszennej razowej i 0,5 szklanki owsianej oraz 2 łyżeczki kukurydzianej. Dodatek mąki owsianej do wegańskich placuszków wszelkiej maści sam w sobie zasługuje na Nobla :) Do środka jabłka i suszone morele oraz śliwki, smażone dwukrotnie z obu stron na teflonowej patelni i wyszły wzorcowe racuszki dla każdożercy :D
pokonewka Apr 20, 2011

Pyszne!!! Ja zamiast rodzynek dodałam suszone śliwki i morele. Polecam wszystkim.
monikatytko Dec 1, 2008

mozna uniknac tluszczu poprzez nalozenie placuszkow na blache wylozona pergaminem i wstawienie do pieca na ok 30 w temp 200stopni (czas moze byc rozny w zaleznosci od piekarnika-moj byl nie najlepszy delikatnie mowiac;>)
~miltra Jun 16, 2004

żeby nie chłonęły tłuszczu moja mama dodawała trochę octu, ok łyżki. W innej wersji dodaje się troszkę mocnego alkoholu / i tak wyparuje/
bonnaa Aug 13, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas