
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Żurek cały domowy- Komentarze do przepisu -
proponuje nie wrzucac cebuli, ona dosc szybko fermentuje i przyspiesza fermentacje innych dan (np. salatki jarzynowej). Moja babcia miesza make z woda, czosnkiem, lisciem laurowym i zielem angielksim i tak stac moze nawet dluzej niz tydzien
~ksz Apr 10, 2012 ![]() ryfka Apr 10, 2012 ![]() ryfka Apr 6, 2012 ![]() Lodówka to dobre miejsce ;) U mnie stoi w piwnicy ;) A propos innych kiszonek, to Twój żurek jest obecnie czymś takim, jak ogórki małosolne ;) Takie porównanie mi się nasunęło, bo ogórki ten dzień-trzy po zapakowaniu w słoiki też są niedokiszone, proces się zaczyna ;) Luna7 Apr 5, 2012 ![]() ryfka Apr 5, 2012 ![]() Luna7 Apr 5, 2012 ![]() ryfka Apr 5, 2012
Ten żurek rządzi!
~Mags Nov 6, 2011
Robię kolejny raz ten żurek. Super jest!;)
~Silverka Nov 5, 2010
Przepis jest super. Osobiście nigdy nie lubiłam żurku a ten jest exxxtra!!!!
~niejadek Jan 15, 2003
Zamiast chrzanu, jako dodatek, polecam ćwikłę. Dobry jest też... ser żółty w plasterkach wrzucony do talerza z zupą. Pycha!
~Joanna Oct 19, 2002
z soczewicą mniam! może kiedys zrobię. miło nam :-)
~wojma+syla Jun 14, 2002
Zur wyszedł świetnie, i bardzo go duzo jest starczyło na dwie zupy, a jeszcze troche w lodówce mam, na trzecia spokojnie też starczy. Sama zupe zrobiłam troche innaczej, bo z włoszczyzny pokrojonej i soczewicy, ale była taka jak trzeba, lekko kwaskowata i ten aromat, pychota. ;-)
Talka Jun 13, 2002 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~ksz Apr 12, 2012