7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Niby-ser (wegański)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Do sera w smaku to podobne nie jest, ale bardzo mi zasmakowało. Dzięki za przepis :)
~Sitri Mar 20, 2014

Świetne! W życiu bym sama nie wpadła na to, że można tak wykorzystać drożdże, a bardzo lubię ten smak. Wielkie dzięki za przepis :D
~smo Jun 4, 2013

W smaku "ser" jest całkiem dobry, choć zawdzięcza to przede wszystkim cebuli (i pieczarkom - takie dziś zrobiłam). Bardzo nieapetyczny i zniechęcający (innych domowników...) jest jednak zapach podczas szykowania tej pasty. Teraz czekam na informację zwrotną od żołądka;)
~lisica Feb 27, 2013

Krótko mówiąc - WOW! Kulinarne odkrycie roku. Zupełnie nie spodziewałam się takiego zachowania drożdży (najpierw się rozpłynęły, potem zgęstniały na pastę) ani takiego smaku. Konsystencją przypomina mi serek topiony - rzadko spotykane wrażenie w kuchni wegańskiej. Doprawiłam jedynie odrobiną soli, trzymałam na ogniu około 2 minut, żeby mieć pewność, że drożdże zginą. Pyszna, szybka i tania przyjemność - pierwszy rzut skończył na chlebie, jutrzejszy trafi na naleśniki. Zrobiłam zapas drożdży na tydzień ;) Polecam!
xxl Sep 19, 2012

smakowite ;)
dzieki za przepis
~dorx Jun 4, 2012

Jako ser do pizzy całkiem niezły:)
~A. Feb 18, 2012

Louna, drożdże są niezdrowe ...ale tylko te 'niezabite' czyli takie które pracują w przewodzie pokarmowym żywiąc się na nas. Drożdże zabija już temperatura powyżej 38 stopni. PRzesmażenie ich nawet tak krótkie jak w przepisie autorki , załatwia sprawę (a właściwie drożdże ;-), a takie 'zabite' drożdże są bardzo zdrowe.
Bardzo lubię tą 'potrawkę' u mnie w domu nazywano to 'niby móżdżek'. w wersji nie vegańskiej można dorzucić jajko . i ja daję dużo więcej cebuli pokrojonej w kosteczkę.
~kagie Jun 7, 2010

Drożdże są bardzo nie zdrowe, nie powinno się ich jeść jako dodatek do pieczywa, a co dopiero w takiej ilości...
~Louna Feb 15, 2010

Po ostygnięciu to ma konsystencję pasty, która nadaje się np. do smarowania pieczywa właśnie. Nie jest ani płynne ani nie ma konsystencji sera żółtego.
~pat Sep 9, 2009

Czy po ostygnięciu to jakoś zastyga, czy ma nadal tę konsystencję?
CzarnaWdowa Sep 9, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas