7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Majonez kręcony w jedną stronę

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Aby majonez w smaku był podobny do kupnego a jednak domowy należy do tej porcji dodać po 1/2 łyżeczki soli i cukru.Po ukręceniu majonezu zaparzyć go wrzątkiem na tę porcję ok 100 g wrzątku prosto z czajnika.Majonez nabierze jasnego koloru, będzie nieco mniej gęsty./ po zaparzeniu konsystencja wydaje się lejąca ale po schłodzeniu w lodówce jest ok./
~olgaae Aug 3, 2011

ten przepis jest dobry, pamietam z dziecinstwa jak moja mama krecila wlasnie tak majonez.. pycha:) potem naszla era jajek z ferm i wysokie ryzyko salmonelli i przestała. ale teraz mamy swoje kurki wiec powroce do tego przepisu:)
~przypadkowa Jul 20, 2006

niestety wychodzi z tego olej z jajkiem i octem, a nie majonez.... jak sie doda do tego troche smietany i zgubi gdzies w jakiejs salatce, to sie powiedzy da przezyc.. :/ Szkoda
~Kava Dec 3, 2004

To jest nie smaczne...Leeee, albo ja coś źle zrobiłam?
~Elza Jan 24, 2003

o przepraszam, wkradl sie błąd. już wszystko naprawiłam. a następnym razem prosiłabym, abys wszelkie usterki zgłaszał(a) mi mailem, a nie w komentarzach... niestety człowiek jest omylny i trzeba sie z tym liczyć; a w komentarzach lepiej dodac jakąs ocene potrawy zamiast takich uwag - bardziej sie przyda reszcie uzytkowników ;))))))
patrycccja Mar 27, 2001

to nie jest przepis wegański(chyba, że żółtko ma być sojowe????!!!)
autor anonimowy Mar 26, 2001

to nie jest przepis wegański(chyba, że żółtko ma być sojowe????!!!
autor anonimowy Mar 26, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas