7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem

Średnia ocena: [4.7 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 podłużne bułki
150 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
sól
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, wypłukać, niezbyt drobno pokroić. Cebulę pokroić na półplasterki, przesmażyć na 1 łyżce masła nie rumieniąc. Włożyć pieczarki, przesmażyć razem odparowując sok, posolić.

Bułki poprzekrawać wzdłuż, od strony skórki posmarować pozostałym masłem, na drugą stronę nałożyć pieczarki z cebulą i posypać serem. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 15 min. Po wyjęciu polać ketchupem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 18, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

świetne danie kolacyjne
olgwie Jul 7, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń)
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege)
Chleb zapiekany z pieczarkami i serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege)
Mamałyga z bryndzą zapiekana pod żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas