7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brokuły po włosku (z winegretem)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

700 g brokułów
sól
cukier
natka pietruszki do przybrania

sos winegret:
oliwa
sok z cytryny (1 łyżka na 3 łyżki oliwy)
musztarda
czosnek
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Brokuły ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić, podzielić na różyczki.
2. Jeszcze letnie brokuły polać sosem winegret (z oliwy, soku z cytryny, musztardy, zmiażdżonego czosnku, soli i pieprzu).
3. Posypać siekaną natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

smakuje !!!
autor anonimowy 2000-11-15 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa lub brokuły z marchewką i czosnkowym winegretem (wegańska)
Brzoskwinie po włosku (wegańska)
podobno ryż po włosku:) (bez ograniczeń)
Cebula po włosku - smażona z serem, jajkami i szczypiorkiem (bez ograniczeń)
Brokuły z ciecierzycą (wegańska)
Brokuły z makaronem (wegańska)
Brokuły ze słonecznikiem (wegańska)
Brokuły w sosie serwoym (lakto-wege)
Brokuły w cieście piwnym (lakto-wege)
Brokuły w słonecznikowym sosie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas