 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | 
 Bulion suchy z pomidorówWyborny jest ten bulion do zaprawy sosów. Kuchnia litewska.
				
				
									
						Średnia ocena:       [5.0
						/ 1 ocena]
						
											
					
					 | dodaj ocenę  | komentarze [1] 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska Składniki:pomidory - trzy kopy (kopa = 60 sztuk = 4 mendle = 5 tuzinów ;)
 olej (lub oliwa rafinowana) Przygotowanie:Wziąć czerwonych, dojrzałych pomidorów, rozkroić każdy przez połowę w poprzek i wycisnąć precz sok z ziarnkami. Wyłożyć je potem do pobielanego rondla, postawić na miernym ogniu, a skoro się zagrzeją i zaczną puszczać sok z siebie, wówczas postawić na większym ogniu i gotować, mieszając, przez pół godziny.
 Przetrzeć ugotowane pomidory przez sito i znowu przetartą masę gotować aż do gęstości. Wysmarować blachę oliwą, rozciągnąć na niej masę nożem jak można najcieniej, a skoro wyschnie w letnim piecu lub na słońcu, pokrajać na cząstki, obwinąć w papier i schować w słoju; postawić go w suchym miejscu. 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | Podobne wg nazwy:Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)Warzywny bulion instant (wegańska) Bulion z soczewicą i lanymi kluseczkami (ovo-wege) Zupa krem z porów na bulionie (wegańska) Ryż po filipińsku - na bulionie i czosnku (wegańska) Bulion warzywny ze "ślimaczkami" żytnimi (wegańska) Zupa grzybowa na wodzie (bez bulionu) (lakto-wege) Chłodnik a'la litewski na bulionie, z jajkiem (bez ograniczeń) Domowy bulion krok po kroku - wersja ekspresowa (wegańska) Zupa wiejska - bulion z grzanką i parmezanem (lakto-wege) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
Jakoś tak wypadło, że dopiero próbuję - jeszcze dobre, nie zmarnowały się. Polecam przepis!
goosha 2010-10-26 19:10:19.482