7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem z włoszczyzny i szparagów



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

pół kg szparagów
włoszczyzna
łyżka mąki
łyżka masła
sól
pieprz
pół szklanki śmietany

Przygotowanie:

Włoszczyznę pokroić w dużą kostkę, zalać litrem gorącej wody, posolić, ugotować wywar. Przecedzić jak trochę ostygnie.

Szparagi obrać ze skóry, pokroić. Włożyć je do wywaru z włoszczyzną i gotować przez 10 minut.

Ugotowane szparagi i włoszczyznę zmiksować na jednolity krem. Masło rozetrzeć z mąką na gładką masę. Dodać do zupy. Mieszając cały czas zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę.

Podawać z ostrymi grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń)
Zupa-krem z pieczonych papryk i włoszczyzny (wegańska)
Zupa-krem z cukinii i włoszczyzny, z grzankami (wegańska)
Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska)
Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska)
Zielona zupa-krem jarzynowa z zielonymi szparagami i groszkiem (wegańska)
Zupa z włoszczyzny z pomidorami (wegańska)
Zimna zupa ze szparagów (wegańska)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas