7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komosa na czerwono

Kompozycja trzech kasz, które zawierają najwięcej pełnowartościowego białka, z buraczkami, które nadają słodkawy smaczek jest nie tylko ucztą dla naszego podniebienia ale także bardzo zdrowym posiłkiem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

Kasza:
- buraki (2 duże lub 3 małe)
- komosa ryżowa (szklanka)
- kasza jaglana 1/4 szklanki
- amarantus ekspandowany (1/4 szklanki)
- czosnek (1 średni ząbek)
- słonecznik (2 łyżki płaskie)
- olej (1 łyżka)
- olej ryżowy (3 łyżki)
- sól

Reszta:
- ziemniaki (5 średnich)
- marchewka (1 duża)
- jabłka (2 duże)
- cukier (2 łyżeczki)

Przygotowanie:

Wstawiamy ziemniaki i buraczki w jednym garnku (tak!) na 20 minut.

Komosę i jaglaną płuczemy pod zimną wodą na sitku.
Szklankę komosy zalewamy dwoma i pół szklanki wody, dodajemy jaglaną, dodajemy opcjonalnie łyżkę oleju aby nie przywarło, ścieramy czosnek na tarce, dodajemy sól.
Gotujemy 13 minut, dorzucamy amarantus na 2 minuty (jest gotowy do spożycia ale warto aby się bardziej wżarł niż był taki chrupiący).

Ziemniaki i buraki odcedzamy na sitku, ziemniaki gnieciemy, dodajemy margarynę wegańską. Buraczki ścieramy do garnka, w którym są ugotowane kasze, dodajemy słonecznik, polewamy trzema łyżkami oleju ryżowego.

Ścieramy marchewkę i jabłka na surówkę, dodajemy dwie łyżeczki cukru, mieszakmy. Smacznego
Nadesłał(a) DamianKeska, dnia: 2016-02-28 17:57:54.948
Źródło/autor przepisu: Fork: http://puszka.pl/przepis/7705-quinoa_buraki_i_fasolka_szparagowa-szybko_smacznie_kolorowo.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jaglana na czerwono (wegańska)
Sałatka z komosy ryżowej i groszku (wegańska)
Warzywa nadziane komosą ryżową (wegańska)
Warzywny tort naleśnikowy czerwono-zielony (bez ograniczeń)
Czerwono-zielona sałatka (z pomidorem, awokado i groszkiem) (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasoli i komosy ryżowej (wegańska)
Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas