7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rosół z brukselką



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

200 g włoszczyzny
50 g cebuli
2 l wody
liść bobkowy (laurowy)
pieprz czarny
pieprz biały
250 g brukselki
2 łyżki oleju rzepakowego
sól

Przygotowanie:

Warzywa z włoszczyzny umyć, obrać, pokroić na duże części, gotować na wolnym ogniu. Cebulę zarumienić, włożyć do wywaru, ugotować. Dodać liść bobkowy, pieprz, osolić do smaku.

Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzić, otłuścić olejem rzepakowym. Opłukać, oczyścić i ugotować brukselkę. Odcedzić wywar i brukselkę. Włożyć brukselkę do wywaru.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z lanym ciastem, kluseczkami francuskimi, pasztecikami, paluszkami kruchymi, makaronem.
Nadesłał(a) WEGE REWOLUCJE, dnia: 2015-04-08 10:38:18.741
Źródło/autor przepisu: http://weganskierewolucje.blog.pl/2015/03/28/rosol-z-brukselka/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

brzmi pysznie
~wegegigi 2015-06-02 20:06:07.755

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Rosół (wegańska)
Paj z brukselką (bez ograniczeń)
Rosół wegański (wegańska)
Wegetariański "rosół"-krem sojowy (wegańska)
Krupnik z kaszą jęczmienną, amarantusem i brukselką (wegańska)
Barszcz czerwony z fasolką, ziemniakami i czasami z brukselką (wegańska)
Chiński rosół ze wstążkami warzyw i makaronem nudle (wegańska)
Rosół (bulion) jarski z buraczkiem i suszonym grzybkiem (wegańska)
Bigos według Mathildy, z brukselką, grzybami i czerwoną papryką (wegańska)
Makaronowa zapiekanka na zielono (z groszkiem cukrowym, brukselką i brokułem) (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas