7739 przepisów wegetariańskich
w tym 4927 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

100 g suchej kostki sojowej
300 g cebuli
100 g pieczarek
2 średniej wielkości ziemniaki
1/2 ząbka czosnku
50 g przecieru pomidorowego
80 ml czerwonego wina (opcjonalnie)
1l bulionu warzywnego
150 g pomidora

sól
90 ml oleju rzepakowego
ostra papryka w proszku lub pieprz kajeński
słodka papryka w proszku
kmin rzymski
pieprz
majeranek

Przygotowanie:

Kostkę sojową, zgodnie z opisem na opakowaniu, namaczamy w przegotowanej osolonej wodzie. Następnie podsmażamy na złoto razem z posiekaną drobno cebulą, posypujemy papryką i kminem, solimy i pieprzymy. Odstawiamy.

W garnku na zupę podsmażamy pieczarki, solimy je i pieprzymy, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, czosnek i majeranek. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, wino (alkohol wyparuje) i bulion. Wrzucamy soję z cebulą. Całość dusimy na małym ogniu przez 20-30 min.

Chwilę przed końcem wrzucamy posiekanego pomidora. Doprawiamy ostrą papryką, kminem oraz ew. solą i pieprzem.
Nadesłał(a) vanillaflair, dnia: Mar 7, 2015
Źródło/autor przepisu: Björn Moschinsky "Vegan kochen für alle"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa gulaszowa (wegańska)
Jesienna zupa gulaszowa (wegańska)

Nowości:

Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)
Ziemniaczana parmigiana (lakto-ovo-wege)
Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas