7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z kurkami

Pyszna i pięknie wygląda ;)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 6

250 g kurek
garść jagód
rukola
oliwki czarne
ser feta - może być oscypek lub inny
szczypiorek
czosnek
musztarda dijon
sos balsamiczny
sól
pieprz
olej z pestek dyni
olej rzepakowy

Przygotowanie:

Kurki smażymy na łyżce oleju rzepakowego z dodatkiem dwóch ząbków czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Na dużym talerzu rozkładamy rukole. Tniemy fetę w kostki i rozrzucamy na rukoli. Między nimi układamy kurki z patelni. Kroimy w plasterki kilka czarnych oliwek, posypujemy. Robimy sos na bazie sosu balsamicznego, musztardy i oleju z pestek dyni. Skrapiamy wszystko. Na koniec posypujemy jagodami.

Wskazówki i uwagi:

Można poszaleć jeszcze z jakimiś pestkami, ale taka jest bardzo smaczna.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: Jul 13, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

i kurki i jagody rosną w lesie, i są dobrymi sąsiadkami, to dlaczego nie miałyby wylądować w jednej salatce ;)
polciaaa Sep 9, 2014

Kurki i jagody - jestem w szoku. Nie mogę sobie tego smaku wyobrazić.
~Marta Sep 4, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaronowa sałatka leśna (z kurkami i zielonym groszkiem) (wegańska)
Jajecznica z kurkami (bez ograniczeń)
Kurki - mrożenie (wegańska)
Tarta z kurkami (bez ograniczeń)
Duszone kurki (wegańska)
Spagetti z kurkami (wegańska)
Zupa z kurek (wegańska)
Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege)
Kapusta kiszona z kurkami (wegańska)
Sos dyniowy z kurkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas