7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tarta warzywna z bakłażanem i fetą

Zdrowa i pyszna jarzynowa zapiekanka .



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 8

1 bakłażan
1 czerwona papryka
1 cebula
1 puszka kukurydzy
oliwa z oliwek do smażenia
200 g sera feta
200 g sera żółtego

ciasto :
250 g mąki
120 g masła
pieprz
1 łyżka oleju
1/3 szklanki wody
1 szczypta soli

Przygotowanie:

Bakłażana oraz paprykę umyć i pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy . Wszystkie warzywa podsmażyć na oliwie.

Składniki na ciasto zagnieść i chłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie wylepić ciastem formę, nakłuć widelcem i piec około 5 minut w temperaturze 180 stopni C . Na spód wyłożyć warzywa, dodać pokrojoną fetę, posypać startym żółtym serem, piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni C .
Nadesłał(a) natalina, dnia: May 13, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tarta z mixem warzywnym (bez ograniczeń)
Warzywne danie z brokułem, bakłażanem, cukinią i pomidorami (wegańska)
Gulasz warzywny z kostką sojową i bakłażanem, patisonem lub dynią (wegańska)
Lasagne z bakłażanem (lakto-wege)
Babeczki z bakłażanem na ostro (wegańska)
Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska)
Zapiekanka bułgarska z bakłażanem (wegańska)
Spagetti Siciliana (z bakłażanem) (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Makaron z bakłażanem, pomidorami i natką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas