7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola z pieczarkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

fasola (ok. 1,5 szklanki przed moczeniem);
8-10 średnich pieczarek;
1 mały korzeń pietruszki;
2 cebule;
3 ząbki czosnku;
1 łyżeczka tymianku;
1 łyżeczka cząbru;
2 ziarna ziela angielskiego;
3 łyżki oliwy z oliwek/ oleju do smażenia
1,5 płaskiej łyżeczki soli

Przygotowanie:

Gotujemy fasolę do miękkości w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżki soli.

Obrane i umyte pieczarki oraz pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kroimy w kostkę cebule. Rozgrzewamy w garnku oliwę. Wrzucamy na nią pieczarki z pietruszką i cebulą. Wsypujemy pół łyżeczki soli. Zmniejszamy płomień do minimum. Drobno siekamy czosnek i dodajemy go do garnka. Dodajemy tymianek, cząber i ziele angielskie. Kiedy wyparuje sok z pieczarek, mieszamy je z odcedzoną fasolą.
Nadesłał(a) moni, dnia: May 13, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sajgonki z ryżem, fasolkami i pieczarkami (wegańska)
Sałatka z pietruszki, fasoli i marynowanych pieczarek (wegańska+miód)
Sałatka ziemniaczana z jajkami, pieczarkami i fasolkami (bez ograniczeń)
Pasztet wielkopostny z fasoli z puszki i pieczarek (ovo-wege)
Gulasz z fasolek i pieczarek z cytryną i tymiankiem (wegańska)
Fasola czerwona podsmażana z pieczarkami marynowanymi (wegańska)
Lasagne wegetariańskie z kabaczkiem, pieczarkami, fasolką szparagową i beszamelem (lakto-wege)
Fasolka szparagowa duszona z cukinią, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Pasztet z fasoli lub soi z warzywami, pieczarkami i suszonymi grzybami (wegańska)
Sałatka kawalerska - z fasolki, pieczarek, papryki i ogórków konserwowych (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas