7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

4 garście makaronu penne
10 pieczarek
2 średnie cebule
1 duża marchewka
1/2 korzenia pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól

Przygotowanie:

Gotujemy makaron w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżki soli. Obieramy pieczarki i kroimy je w paski. Pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kroimy w kostkę cebule.

Rozgrzewamy oliwę w garnku i wrzucamy na nią cebulę. Smażymy aż się zeszkli. Zmniejszamy płomień. Dodajemy pieczarki i płaską łyżeczkę soli. Kiedy pieczarki puszczą sok, wrzucamy marchewkę i pietruszkę. Dusimy parę minut, po czym mieszamy z curry i koncentratem pomidorowym. Smażymy jeszcze chwilę i mieszamy z odcedzonym makaronem.
Nadesłał(a) moni, dnia: Feb 15, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka penne z brokułem i pieczarkami (lakto-wege)
Kartoflanka z warzywami i pieczarkami (lakto-wege)
Calzone z pieczarkami i warzywami (wegańska)
Penne z gorgonzolą (lakto-wege)
Szybki kuskus z papryką, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Stir fry z zielonych warzyw z pieczarkami i tofu (wegańska)
Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska)
Penne bigoli al limone (wegańska)
Penne z pesto i soją (wegańska)
Penne z sosem broqłowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas