7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pyszne pesto z roszponki

Zalegała mi roszponka w lodówce, no to znając przepisy na pesto z rukoli i pietruszki postanowiłam wykorzystać ją w podobny sposób. Uwaga - takie pyszne, że grozi zjedzeniem przed podaniem ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

50 g roszponki
1/2 garści ziaren słonecznika
kilka-kilkanaście orzechów włoskich
2 ząbki czosnku nieduże
ze 2-3 łyżki oliwy z oliwek
kilka kropel soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Roszponkę myjemy. Orzechy obieramy z łupinek i razem ze słonecznikiem prażymy na patelni. Czosnek kroimy. Wszystko mieszamy i blendujemy.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z makaronem, na pieczywie lub z czymkolwiek chcecie. Można udekorować listkami roszponki lub posypać startym serem, np. parmezanem ale i bez tego jest dobre. Smacznego!
Nadesłał(a) kasumi90, dnia: Feb 15, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pesto migdały & mięta - pyszne i orzeźwiające (wegańska & RAW)
Pyszne Pesto Pietruszkowe, w którym natka pietruszki zupełnie zmienia swoją osobowość (wegańska)
Pesto (wegańska)
Kolorowa sałatka z roszponką (wegańska)
Surówka z roszponki, sera i granatu (lakto-wege)
Sałatka z roszponki, buraków i marchwi (wegańska)
Sałatka z roszponki z wędzonym tofu i orzechami włoskimi (wegańska)
Sos pesto (lakto-wege)
Pesto z cukinii (bez ograniczeń)
Domowe pesto (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas