7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

2 l wywaru z warzyw bez kapusty
2 cytryny
6 łyżek błyskawicznych płatków ryżowych
1 szklanka śmietany
sól
cukier

Przygotowanie:

Wywar zagotować wraz ze skórką z 1 cytryny. Wyjąć skórkę cytrynową. Na gotujący się wywar wsypać płatki ryżowe i gotować ok. 10 min. Do zupy dodać sok z 1 cytryny, połączyć ze śmietaną. Doprawić do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Do zupy zamiast soku z 1 cytryny można dodać cytrynę pokrojoną w plasterki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska)
Płatki ryżowe z jagodami i słonecznikiem (wegańska)
Bomba energetyczno-ryżowa (płatki ryżowe z bakaliami) (wegańska)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)
Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska)
Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa cytrynowa (Argolemono soupa) z ryżem (ovo-wege)
Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas