7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

30 dag czerstwego chleba pszenno-żytniego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1,5 l wywaru z warzyw
sól
kminek
1 szkl. śmietany
1 łyżka masła
3 łyżki oleju sojowego
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Cebulę pokrojoną w kostkę udusić na oleju, dodać zmiażdżony czosnek oraz pokrojony w kostkę chleb, zalać wywarem z warzyw, doprawić do smaku.

Rozgotowany chleb rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Podprawić śmietaną, dodać masło. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa chlebowa łagodna (bez ograniczeń)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan (ovo-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska)
Zupa z dalu (grochu) i warzyw z cynamonem, kurkumą, kminkiem i imbirem (wegańska)
Kwas chlebowy (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Chleb serowy z kminkiem (lakto-wege)
Sos cebulowy z kminkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas