7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
czerwona papryka
kilka liści pora
niewielki kawałek korzenia selera
1 szklanka przecieru pomidorowego
4 łyżeczki mleczka kokosowego
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka rozmarynu
łyżeczka tymianku
szczypta gałki muszkatołowej
cukier

Przygotowanie:

Paprykę i korzeń selera kroimy w kostkę. Liście pora kroimy w poprzek. Wrzucamy to wszystko na rozgrzaną w garnku oliwę. Trochę smażymy warzywa. Dodajemy rozmaryn, tymianek i gałkę muszkatołową. Jeszcze chwilę smażymy mieszając, po czym wlewamy przecier pomidorowy. Po zagotowaniu zmniejszamy płomień do minimum i gotujemy pod przykryciem co jakiś czas mieszając.

Po 15 minutach dodajemy mleczko kokosowe, dokładnie mieszamy i gotujemy tak samo jeszcze 10 minut. Doprawiamy do smaku cukrem.

Dodajemy ciecierzycę, mieszamy i gotowe.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-11-24 21:56:51.257
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pyszna sałatka z tofu, warzywami, mleczkiem kokosowym i sosem sojowym (wegańska)
Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska)
Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą (wegańska)
Ciecierzyca w sosie orientalnym (z mlekiem kokosowym) (wegańska)
Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska)
Kuskus z pomidorowym sosem z "kiełkami na patelnię" i warzywami (wegańska)
Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)
Brązowy ryż z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas