7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa dyniowo - śliwkowa

Połączenie dyni i śliwki dało znakomity smak. Rozważam ten smak również w innej wersji: duszona dynia z sosem śliwkowym.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dynia 0,5 - 1 kg
śliwki węgierki - 0,5 kg
cebula 1 dość duża
zielona pietruszka
sól
imbir (świeży lub proszku)
czosnek (świeży lub proszku)
olej do smażenia (np. winogronowy) 1-2 łyżki

Przygotowanie:

W garnku rozgrzać lekko olej i zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać dynię pokrojoną w kostkę, wydrylowane śliwki, podlać gorącą wodą i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i przyprawy.

Wskazówki i uwagi:

Miałam imbir i czosnek w proszku, ale myślę, że ta zupa będzie znakomita, jeśli dodamy świeżo utarte przyprawy.
Nadesłał(a) Dana, dnia: Oct 5, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege)
Rozgrzewająca zupa dyniowa (wegańska)
Zupa dyniowa z gruszkami (wegańska)
Zupa dyniowa z jarmużem i marchewką (wegańska)
Zupa dyniowa z rodzynkami i kokosem (wegańska)
Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa dyniowa z zacierkami, zaprawiana mlekiem (bez ograniczeń)
Zupa-krem dyniowa ze słodkim ziemniakiem (wegańska)
Zupa-krem dyniowa z piwem i prażonymi pestkami dyni (wegańska)
Placek śliwkowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas