7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Afrykańska zupa orzechowa

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duża czerwona papryka
1 duża cebula
6 ząbków czosnku
100 g brązowego ryżu
100 g masła orzechowego crunchy (z kawałkami orzeszków)
50 g gładkiego masła orzechowego
3 pomidory (obrane i pozbawione środków)
1 łyżka pieprzu
1 łyżka papryki chilli
3l bulionu warzywnego (osolonego)
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1. W dużym garze rozgrzać oliwę i dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę.
2. Gdy warzywa się przyrumienią dodać zmiażdżony i posiekany czosnek, a następnie pomidory - kilka minut poddusić.
3. Dosypać przyprawy i zalać bulionem, gotować kilka minut.
4. W tym czasie wypłukać ryż i dodać do pozostałych składników.
5. Gotować, kilkakrotnie mieszając aż do miękkości ryżu (ok. 40-45 min.)
6. Jeżeli ryż jest miękki, dodać oba rodzaje masła orzechowego, wszystko dokładnie wymieszać i podawać na ciepło.

Wskazówki i uwagi:

Używajcie masła o wysokiej zawartości orzeszków. Najlepsze domowej roboty, jeżeli nie macie to np. masło z Lidla lub firmy Sante dobrze się sprawdzi.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: Sep 21, 2013
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Północno-afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Zupa orzechowa (wegańska)
Afrykańskie spaghetti (african macaroni) (wegańska)
Afrykańskie plantany (banany skrobiowe) w sosie pomidorowo-jajecznym (ovo-wege)
Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)
Orzechowe kulki (wegańska)
Tutki orzechowe (wegańska)
Masło orzechowe 4 (wegańska)
Ciasteczka orzechowe (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas