7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1,5 szkl. białej fasoli (namoczana i ugotowana z zielem angielskim i kilkoma listkami mięty)
1 średnia żółta cebula 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia 1 mała czerwona cebula 1 szkl. liści świeżej mięty sos sojowy/sól pieprz + ciasto na pierogi Przygotowanie:1. Fasolę namaczamy i gotujemy z zielem angielskim i kilkoma listkami mięty.
2. Żółtą cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie i łączymy ją z fasolą, sosem sojowym oraz pieprzem i wszystko miksujemy na gładką masę. 3. Do powstałej masy dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę oraz posiekane jak najdrobniej listki mięty. 4. Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawamy koła i nakładamy na nie farsz łyżeczką, zlepiamy według upodobania. 5. Pierogi gotujemy we wrzącej wodzie, od wypłynięcia na wierzch jeszcze ok. 3-4 minuty.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pierogi z fasolą, tofu i miętą (wegańska)Farsz do pierogów z bobu (wegańska) Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska) Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.) (wegańska) Pierogi podlaskie (z farszem ziemniaczanym) (wegańska) Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege) Pierogi z ciasta ziamniaczanego z pieczarkowym farszem (wegańska) Farsz do pierogów z tofu, grzybów i warzyw (wegańska) Pierogi orkiszowe z farszem z pokrzywy i ziemniaków (wegańska) A'la burrito - tortilla z farszem z czerwoną fasolą i granulatem sojowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |