
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 szklanki ugotowanego ryżu krótkoziarnistego
1 puszka zielonego groszku 1 cebulka, pokrojona i usmażona na złoto 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/2 szklanki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki chilli 1 łyżeczka pieprzu białego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka curry 1 łyżka kuminu 1 łyżeczka garam masala 2-4 łyżki mąki ryżowej lub bułki tartej olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie:
1. 1 szklankę ryżu miksujemy na gładką masę wraz z groszkiem. Dodajemy pozostały ryż oraz wszystkie przyprawy.
2. Do powstałej masy dosypujemy stopniowo po 1 łyżeczce mąki ryżowej lub bułki tartej i mieszamy. Gdyby masa była zbyt rzadka dodajemy odrobinę więcej mąki, gdy zbyt gęsta odrobinę wody. 3. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, które przykrywamy ściereczką i odkładamy na 30-60 min. 4. Kuleczki smażymy na rozgrzanym oleju, dotąd aż będą złociste. Wskazówki i uwagi:Najlepiej smakują z chrupiącymi świeżymi warzywami i sosem jogurtowo-czosnkowym: jogurt naturalny sojowy + 1 ząbek czosnku + garść natki pietruszki + sól + pieprz.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Laddu - słodkie kulki z mąki groszkowej (z ciecierzycy) (lakto-wege)Kluchy ryżowe z nadzieniem groszkowym (gotowane) (wegańska) Onigiri (kulki ryżowe) z pesto pietruszkowym (wegańska) Sałatka groszkowa (wegańska & RAW) Sałatka groszkowo-tofuśna (ovo-wege) Kulki fasolowe (wegańska) Orzechowe kulki (wegańska) Kulki orzechowo-daktylowe (wegańska) Zielona pasta groszkowo-brokułowa (wegańska) Gar groszkowy z tofu i grzankami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |