7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z czerwonej soczewicy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem

Fajnie smakująca pasta powstała na spontanie, inspirowana smakiem ajwaru ;)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica czerwona szklanka
koncentrat pomidorowy 2 duże łyżki
czosnek 1 dorodny ząbek lub 2 małe
cytryna 1 gruby plaster
oliwa 1-2 łyżki
papryka słodka
papryka ostra
sól
pieprz
szczypta naci (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Gotujemy soczewicę, miksujemy na gładko, wrzucamy koncentrat, przeciśnięty czosnek, sok z plastra cytryny, przyprawy, mieszamy i zajadamy z chlebsonem.

Wskazówki i uwagi:

Przyprawiamy do smaku - wiadomo, każdy lubi trochę inaczej. W wersji rozszerzonej dobrym pomysłem jest szczypta natki.
Nadesłał(a) pixi, dnia: Aug 16, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z czerwonej soczewicy z pomidorem, czosnkiem i miętą (wegańska)
Pasta z pszenicy lub orkiszu z czosnkiem i koncentratem (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska)
Bardzo prosta i szybka zupa z soczewicy (z koncentratem i czosnkiem) (wegańska)
Minimalistyczna zupa z czerwonej soczewicy z czosnkiem i curry (wegańska)
Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy z siemieniem lnianym (ovo-wege)
Kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy z oliwkami (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy i selera naciowego (wegańska)
Kotlety z czerwonej soczewicy z ziołami i z sosem pomidorowym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas