7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ryż z cieciorką

Prosty, szybki, pyszny ryż w stylu kuchni greckiej. Jadłam podobny właśnie na Krecie i zakochałam się w tym smaku.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

2 woreczki długozarnistego ryżu
2 małe lub jedna duża czerwona cebula
1 puszka cieciorki
sól
szczypta pieprzu
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki bazylii
oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Cebulkę drobno posiekać, zeszklić na patelni używając jednej łyżki oliwy z oliwek. Na podsmażoną cebulkę wrzucić, wypłukaną wcześniej cieciorkę, dodać przyprawy i zioła. Ja użyłam pół łyżeczki soli, szczyptę pieprzu i po pół łyżeczki ziół. Dusić ok. 20 min. pod przykryciem.

Wsypać odcedzony ryż, energicznie i dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) Silesianka, dnia: 2013-08-04 13:26:38.874
Źródło/autor przepisu: http://silesianka.blogspot.com/2012/08/risotto-z-cieciorka.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wege-burger z cieciorki (wegańska)
Kotlety z cieciorki, ziemniaków i marchewki (wegańska)
Kuskus z patelni, z soczewicą, cieciorką i selerem naciowym (lakto-wege)
Cieciorka z kuskusem, marchewką, kiełkami i jajkiem (ovo-wege)
Tofu lub cieciorka curry z pomidorami - proste i pyszne (wegańska)
Falafel (arabskie kotleciki z cieciorki) z dodatkiem proszku do pieczenia (wegańska)
Ryż z jagodami (lakto-wege)
Ryż po Kantońsku (ovo-wege)
Soczewica z ryżem (wegańska)
Ryż pomidorowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas