7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pudding ryżowy z musem truskawkowym

Idealny na lekki deser.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

2 szklanki mleka ryżowego
100 g białego ryżu
2 łyżki syropu z agawy
ziarenka z laski wanilii
10 świeżych truskawek

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy ryż i gotujemy przez 15-20 min, aż będzie bardzo gęsty. Podczas gotowania dodajemy syrop z agawy i ziarenka z laski wanilii.

W międzyczasie miksujemy w blenderze truskawki, można dodać łyżeczkę syropu z agawy. Mus truskawkowy przelewamy do osobnego naczynia, ponieważ będziemy używać blendera jeszcze raz.

Miksujemy połowę lub całość ryżu na gładką masę (ja zmiksowałam cały). Obie części mieszamy razem, przekładamy do miseczki i polewamy musem truskawkowym.

Wskazówki i uwagi:

Pudding można podawać na ciepło i zimno.
Nadesłał(a) Nula, dnia: Jun 23, 2013
Źródło/autor przepisu: http://weg-anka.blogspot.com/2013/06/pudding-ryzowy-z-musem-truskawkowym.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Truskawkowy mrożony mus z chmurkami bitej śmietany (lakto-wege)
Owsianka na mleku ryżowym z musem (koktajlem) owocowym (wegańska)
Tapioka pudding (wegańska)
Pudding pomidorowy na zimno (wegańska)
Ozark pudding (z orzechami i jabłkami) (ovo-wege)
Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege)
Magiczny pudding Harry'ego Pottera (na ciepło z warzywami) (bez ograniczeń)
Waniliowy pudding z kaszy manny i budyniu (wegańska)
Mus czekoladowy (ovo-wege)
Mus jabłkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas