7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pilaf z ciecierzycą i miętą

Świeże dzięki mięcie i sycące dzięki ciecierzycy danie. Dosyć pikantne!



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

kawałek cynamonu
3 goździki
łyżeczka ziaren kuminu
1 cebula
1 szklanka brązowego ryżu basmati
2 szklanki świeżej mięty
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
olej do smażenia
2,5 szklanki wody

1 łyżeczka chili
1 łyżka kolendry
1/2 łyżeczki ziaren kuminu

Przygotowanie:

Trzy ostatnie składniki zmiksuj na proszek.

W rondelku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej. Dodaj trzy pierwsze składniki i podsmaż chwilę. Dodaj cebulę i smaż do zezłocenia. Dodaj zmiksowane na proszek przyprawy, ryż oraz połowę mięty i wszystko wymieszaj. Dodaj 2,5 szklanki wody i przykryj.

Po 10-15 minutach, gdy prawie cała woda zostanie wchłonięta przez ryż, dodaj pozostałą miętę i ciecierzycę. Gotuj aż do wchłonięcia wody i całkowitej miękkości ryżu.
Nadesłał(a) nasse, dnia: Jul 11, 2013
Źródło/autor przepisu: http://aromatic-cooking.blogspot.in/2012/10/chana-chickpeas-mint-pilaf.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z cukinii z miętą (lakto-wege)
Groszek duszony z miętą (wegańska)
Buraczki z miętą - surówka (wegańska & RAW)
Truskawkowy koktajl z miętą (wegańska & RAW)
Mizeria że ho ho - z oliwą i miętą (wegańska & RAW)
Napój aroniowo-jabłkowy z miętą (wegańska)
Sałatka z młodych ziemniaków z miętą (lakto-wege)
Kotlety ze szpinaku doprawione miętą (wegańska)
Zupa z soczewicy, od Turka (z miętą) (wegańska)
Pierogi z fasolą, tofu i miętą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas