
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:2 litry bulionu
20 rozdrobnionych ząbków czosnku 4-5 goździków tymianek szałwia 2/3 szklanki białego wytrawnego wina 3-4 kromki bagietki oliwa tarty żółty ser (np. ementaler) świeżo mielony pieprz Przygotowanie:
Zagotować bulion, dodać czosnek i na bardzo małym ogniu gotować ok. 30 min. Następnie dodać goździki, tymianek, szałwię i wino.
Na dnie głębokich talerzy ułożyć kromki bagietki, nasączyć je oliwą. Zupę można przecedzić lub nie. Gorącą zupą zalewać bagietki i całość posypać żółtym serem. Doprawić pieprzem. Jeść popijając dobrze schłodzone wino, najlepiej takie samo jak wlane do zupy.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa prowansalska z pomidorami (wegańska)Zupa cebulowa na winie (wegańska) Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód) Zupa ze śliwek z cynamonem i goździkami (lakto-wege) Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege) Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska) Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska) Zupa pomidorowa z porem, selerem i białym winem (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa czosnkowa 4 (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |